Bezplatný seminář ke kotlíkovým dotacím!

22. 8. 2017

Ve středu 23. srpna od 16.00 hodin mají občané Karviné, Dětmarovic, Petrovic a Stonavy možnost se osobně zeptat na vše, co zatím nevědí o kotlíkových dotacích. Seminář pořádá město spolu s krajským úřadem ve velkém sále OPF Slezské univerzity a je zdarma.

Žádosti o dotaci na nový kotel bude možné krajskému úřadu posílat elektronicky 5. září a město Karviná proto pořádá spolu s krajem už druhé setkání s občany na toto téma. Pravidla pro přidělení dotace se od minulé výzvy lehce změnila, jednou z novinek je výhradně elektronické podávání žádostí a nemožnost vyměnit kotel na uhlí za stejný, byť vyšší třídy. MŽP se rozhodlo podpořit více ekologických výměn: plyn, biomasu, tepelná čerpadla. Město Karviná podpoří každého žadatele deseti tisíci korunami a na nejekologičtější způsob vytápění lze v této výzvě získat až 145 tisíc korun.

Podrobné informace k programu včetně podpory města na www.karvina.cz, karvinský magistrát (odbor rozvoje a Business gate) pak slouží jako poradenské místo nejen občanům Karviné, ale také všech výše zmíněných obcí.

zdroj: Město Karviná