Bude mýdlo mydlit ?

29. 12. 2014

V závěru roku 2014 se vyskytla řada stížností horníků na kvalitu fasovaných mýdel – mýdla nedostatečně pění, mají malou schopnost odstraňování nečistot a to zejména po vymydlení poloviny gramáže. Jedná se především o 100g mýdla značky „HIT“.

Na naši stížnost odpověděl dopisem provozní ředitel ing.Pavel Hadrava mimo jiné :

Útvar Nákupu a Materiálového hospodáře provedl ověření kvality těchto mýdel a nezjistil na vybraných vzorcích žádné nedostatky s nedostatečným pěněním a mydlivostí ani se sníženou schopností odstraňovat nečistoty.Není však vyloučeno, že se mohla objevit vadná série, která by vykazovala uvedené vady.Pokud taková nekvalitní mýdla objevíte, dejte je k dispozici příslušným materiálovým hospodářům, kteří již zajistí jejich reklamaci. Současně konstatoval, že 100 g mýdla nejsou pro OKD přílíš efektivní, a proto se znovu prověřují obchodní možnosti dodávek mýdel s větší gramáží při zachování kvality a současné nákladovosti. Tato analýza bude známa do konce roku 2014.

Takže, objevíte-li taková mýdla co nemydlí a nepění, dejte je k dispozici materiálovým hospodářům / nejlépe přes ZV OS /.

pixmac000083906617.jpg

autor: Ing. Potomák