Červnový rekord v těžbě

10. 7. 2015

V lokalitě Lazy Důlního závodu 1 byl v červnu vytvořen nový rekord v těžbě jednoho porubu. Kolektiv hlavního předáka Witolda Wozniaka zaznamenal nejvyšší těžbu v historii lokality, když dokázal vydobýt 157 000 tun uhlí.

Navázal tak na skvělé výkony z předchozích měsíců, když například v květnu horníci v tomto porubu vytěžili 134 899 tun uhlí, což znamenalo průměrně 4612 tun denně. Navázali tak na úspěšný loňský rok, kdy kolektiv vytěžil rekordních 1 214 835 tun. Kolektiv těží uhlí ve sloji s uhelnou mocností 5,5-6 metrů, směrná délka porubu je 191 metrů. Pracoviště je vybaveno kombajnem SL 500 a 110 sekcemi Bucyrus 2800/6000. Horníci začali na pracovišti těžit 12. dubna a měli by pokračovat zhruba do září.

Dařilo se i dalším kolektivům v Důlním závodě 1, který skvělými červnovými výkony v těžbě úspěšně završil první pololetí, v němž překročil plán o 252 700 tun. V červnu kolektivy vytěžily 346 000 tun a překročily plán o 62 000 tun. V lokalitě Darkov se vytěžilo 134 000 tun a v lokalitě Karviná 212 000 tun.

h23-9-wozniak.jpg

zdroj, foto: OKD a.s.