Český Těšín: Omezení silničního provozu- 2. etapa

31. 3. 2015

Od pátku se nám rozebíhá druhá etapa uzavírky silničního provozu pod železničním viaduktem v souvislosti s Optimalizací, která zahrnuje i rekonstrukci zmíněného viaduktu. V termínu 03.04.– 30.04.2015 bude uzavřena levá část viaduktu ve směru do centra města.

Oproti dosavadní uzavírce, kdy se jednou komorou mostu vjíždělo i vyjíždělo, bude nyní možný pouze vjezd do historického středu města. Světelné signalizační zařízení bude v provozu ve stávajícím režimu. Výjezd z centra města bude možný po ul. Tovární nebo přes Masarykovy sady. Bude rovněž zajištěn průchod chodců v pravé části komory viaduktu ve směru do centra města.
Apelujeme proto na řidiče, kteří jedou směrem na Žukov, Třinec a Frýdek-Místek nebo Ostravu, aby využili trasu přes ulici Tovární a dále obchvat města a nejeli přes Masarykovy sady.

„Probíhá to prozatím bez větších komplikací. Je zjevné, že firma dělá vše pro to, aby práce dokončila co nejrychleji a co nejméně znepříjemnila občanům život. Pracují po celý den i o víkendech a jedou podle ustáleného harmonogramu. Také bych chtěl poděkovat občanům za vstřícnost a trpělivost vůči železničním stavitelům,“ říká vedoucí oddělení dopravy Tomáš Hloušek.

Správa železniční dopravní cesty také vyšla vstříc požadavkům radnice a nasvětlila lávku přes koleje i prozatímní přechod pro chodce v Jablunkovské ulici.

Mapky a podrobné informace najdete zde:

autor:Dorota Havlíková