Havířovské děti pojedou na rekreaci do hor

23. 2. 2015

V jedenácti turnusech se do dubna 2016 odrekreuje v Karlově pod Pradědem 550 dětí prvního stupně havířovských základních škol. Město už podruhé využívá dotace Státního fondu životního prostředí, který z Programu podpory ozdravných pobytů dětí z oblasti se zhoršenou kvalitou ovzduší rekreace z devadesáti procent jejich nákladů hradí. Zbývajících deset procent hradí městská pokladna.

Loni bylo na rekreaci 858 havířovských školáků, jejich počet závisí na výši dotace. "Letos jsme od státu obdrželi 1,79 milionů korun dotace na uvedenou akci," uvedla vedoucí odboru školství a kultury havířovského magistrátu Martina Dresslerová. Radní města na své poslední únorové schůzi schválili výběr nejvhodnější nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu a rozhodli, že děti se pojedou rekreovat do Karlova pod Pradědem. Pobyty jsou jedenáctidenní.

První turnus odjíždí už v pondělí 2. března, další děti pojedou na rekreaci znovu až na podzim, zbývajících 10 turnusů je naplánováno od listopadu letošního roku do dubna roku 2016. Na každý pobyt je plánovaných 5 hodin environmentální výuky. Zájem o pobyt byl trojnásobný a tak letos například nepojedou děti, které už na podobném pobytu dotovaném státem nebo městem byly třikrát.

havirovlogo.jpg

autor: Ing. Eva Wojnarová