Informační setkání ke kotlíkovým dotacím v Karviné

27. 1. 2016

karvina-logo1.jpgMěsto Karviná spolu s krajským úřadem pořádá od příštího týdne informační setkání s občany na téma kotlíkové dotace. Postupně půjdou úředníci za lidmi tam, kde je nejvíce rodinných domků.

,,Naši úředníci spolu s krajskými experty lidem na schůzkách dají všechny potřebné informace a odpoví na otázky. Chceme tak další formou povzbudit zájem o dotace u nás ve městě – v předchozích vlnách tady byl zájem malý. Lidem nabídneme ale víc než informace. V zastupitelstvu jsme už schválili 10% podporu k přiznané dotaci EU, státu a kraje, což v optimálním případě může znamenat až 100% krytí nutných nákladů na pořízení nového kotle. Za stejně důležité ale považuji to, že město lidem celou přiznanou dotační částku dokáže půjčit tak, aby nemuseli shánět peníze na předfinancování. Naši lidé si už dříve stěžovali především na to, že nemají dost peněz právě na počáteční nutnou investici do doby, než jim dotace bude proplacena,“ řekl primátor Tomáš Hanzel.

První dvě setkání s občany budou v úterý 2. února v požární zbrojnici v Mizerově (od 17:00) a ve středu 3. února v Loukách (18:00 v městském objektu v Těšínské ulici). Postupně úředníci půjdou do Starého Města, starého Ráje a Fryštátu (kam zveme i darkovské majitele domků).

2. února od 17:00 - požární zbrojnice Karviná-Mizerov, Žižkova 2387/90
3. února od 18:00 - Karviná-Louky nad Olší, objekt Těšínská 599/15
9. února od 17:00 - požární zbrojnice Karviná–Staré Město, nám. Ondry Foltýna 43/20
11. a 16. února vždy od 17:00 - budova PZKO, Karviná-Ráj, Kubiszova 133/1a
18. února od 17:00 - školní jídelna polské ZŠ, Karviná-Fryštát, Dr. Olszaka 156/2

Na magistrátě je možné dostat radu také individuálně: od pondělí do čvrtka na odboru rozvoje v budově C v ulici Karola Sliwky 50a rádi pomohou a odpoví tři k tomu určení úředníci. Kontakty na webu města.

Mgr. Šárka Swiderová

zdroj: Město Karviná