Ján Fabián Odstupuje z funkce ředitele OKD

6. 12. 2013

Společnost New World Resources Plc („NWR“ či „Společnost“) oznamuje, že k 31. prosinci odstoupí Ján Fabián z představenstva NWR („Představenstvo“) i z funkce generálního ředitele OKD, a.s.

Ján Fabián byl členem Představenstva v roli výkonného ředitele NWR od 1. ledna 2013. Ke stejnému datu byl jmenován generálním ředitelem a předsedou představenstva OKD, která je klíčovou dceřinou společností NWR. Dříve zastával pozici provozního ředitele skupiny NWR, v níž nesl celkovou odpovědnost za koksárenský provoz a za polské provozy společnosti NWR KARBONIA.

Představenstvo a vedení NWR děkuje Jánovi za čas a energii, s nimiž se NWR věnoval, a přejí mu vše nejlepší v jeho budoucích aktivitách. Ján bude i nadále Společnosti poskytovat cenné rady, dle potřeby, v roli nezávislého konzultanta.

Předseda Představenstva Gareth Penny uvedl: „Ján vedl OKD v jednom z nejtěžších roků v dějinách společnosti a úspěšně zahájil potřebné změny, které OKD přetvoří v mnohem štíhlejší a výkonnější firmu, schopnou vypořádat se s bezprecedentními výzvami trhu. K úspěchům OKD pod Jánovým vedením patří omezení nákladů, průběžné zlepšování bezpečnosti práce, centralizace důlního řízení a uzavření nové kolektivní smlouvy s odbory OKD na příštích pět let.“

NWR od 1. ledna 2014 zjednoduší celkovou strukturu svého vedení. Za Jána nebude v představenstvech NWR ani OKD jmenována náhrada. Řízení OKD se ujme výkonný ředitel, kterým byl jmenován Dale Ekmark.

Dale Ekmark je občanem Spojených států. Dříve zastával vedoucí pozice v řadě těžebních společností včetně AMG Mining Ltd., Sydvaranger Gruve AS, Cleveland Cliffs, Placer Dome, DeBeers a Kazakhmys Plc. Do NWR nastoupil letos v srpnu jako vedoucí důlní transformace.

zdroj: www.newworldresources.eu