Jiří Cienciala dostal polské státní vyznamenání

29. 4. 2015

U příležitosti oslav 25 let od zavedení územní samosprávy v Polsku udělil prezident Polské republiky Bronisław Komorowski vyznamenání několika českým občanům za zásluhy v rozvoji česko-polské spolupráce, mezi nimi i Jiřímu Ciencialovi.

Státní vyznamenání předala velvyslankyně Polské republiky v České republice Grażyna Bernatowicz na půdě Velvyslanectví Polské republiky v Praze. Vládní zmocněnec Jiří Cienciala obdržel Důstojnický kříž Řádu zásluh o Polskou republiku.

Jiří Cienciala byl oceněn za mimořádný přínos k rozvoji regionální hospodářské a sociální spolupráce. „Jeho znalosti a zkušenosti, související s dlouholetou prací v průmyslu, byly základem početných iniciativ, směřujících k těsnější kooperaci průmyslu v české a polské části Slezska. Jiří Cienciala i jako ministr průmyslu a obchodu České republiky ve vládě Jiřího Rusnoka byl skvělým příkladem, jak lze sladit věrnost tradicím předků, hrdost na rodný region a loajalitu vůči zemi, jejímž občanem je,“ uvedlo na svých webových stránkách Velvyslanectví Polské republiky v Praze.

Jiří Cienciala je viceprezidentem Svazu průmyslu a dopravy ČR, členem Rady vlády ČR pro výzkum, vývoj a inovace a nově také členem Rady vlády ČR pro energetickou a surovinovou strategii. Vede Česko—polskou obchodní komoru v Ostravě. V červnu 2014 byl zvolen předsedou tripartity Moravskoslezského kraje. Od ledna roku 2014 je zmocněncem vlády pro Moravskoslezský a Ústecký kraj.

cienciala---vyznamenani-1.jpg

cienciala---vyznamenani-2.jpg