Karviná: Zámek Fryštát nabízí opět (pod)zimní prohlídky

30. 10. 2015

Karvinský zámek Fryštát nezimuje a opět po konci hlavní sezóny nabídne víkendové prohlídky – od neděle až do konce března příštího roku tak bude možné projít v sobotu nebo v neděli jeden z okruhů.

Poslední celodenní sezónní provoz má zámek tuto sobotu - 31.10. – to bude otevřeno normálně od 10 do 17 hodin, v neděli 1.11. už je možné vybírat jeden z velkých okruhů a prohlídky začínají vždy v 11 a ve 13 hodin. Sbírky českého umění v galerii v Lottyhausu jsou přístupné celoročně vždy od úterka do neděle v časech 10-17 hodin (tam se ani v zimě nic nemění). Stejně jako vloni připravuje zámek vánoční program – poslední víkend před Vánoci se návštěvníci seznámí s tím, jak se slavily svátky na zámku dříve. Letos bude program obohacen také o další výstavu: od 1.12. až do února příštího roku bude možné ve výstavní síni zámku vidět mj. betlémy.

Zámek prošel v létě první větší renovací od dokončení rekonstrukcí v letech 1997 (hlavní budova) a 2003 (Lottyhaus) – město za poslední balík evropských peněz opravilo fasádu celého komplexu. Doplníme ještě inventář a díky penězům Nadace OKD pak na jaře plánujeme zpestření prohlídek. Přes opravy se podařilo i v létě zachovat prohlídky Lottyhausu (expozice života šlechty) a otevřená byla tamtéž také galerie.

2015-10-30_065309.jpg

autor: Šárka Swiderová