Konec levné práce v ČR - ČMKOS svolává velký manifestační mítink

16. 6. 2015

Největší odborová centrála ČMKOS se začala připravovat na cíle a záměry kolektivního vyjednávání pro rok 2016.

Chce velmi důrazně nejen zaměstnavatelům, ale i široké veřejnosti dokázat, že mzdový vývoj v ČR začíná být vážným ekonomickým problémem. Vyplynulo to z dnešního jednání Rady ČMKOS, která se shodla na tom, že je třeba dále seznamovat veřejnost s nezávislými analýzami ČMKOS o tom, kam může vést dlouhodobá politika nízkých mezd v ČR.

Předsedové odborových svazů dnes také rozhodli, že je třeba aktivizovat a podpořit ty odboráře, kteří budou sehrávat hlavní roli ve vyjednávání o růstu mezd a platů. ČMKOS nechce připustit, aby čeští zaměstnanci patřili mezi nejhůře placené v rámci EU. Neodpovídají tomu ani dosahované výsledky většiny firem, ani dosahovaná úroveň produktivity práce u nás.

ČMKOS proto svolává 16. září do Prahy velký manifestační mítink odborů pod heslem „Konec levné práce v ČR“.

zdroj: ČMKOS