Lednová těžba v Důlním závodě 1 téměř 30 000 tun nad plán

20. 2. 2015

Důlní závod 1 vytěžil v lednu 435 000 tun a překročil plán o 29 150 tun. O tuto těžbu se postaralo osm rubáňových kolektivů – čtyři vlastní a čtyři dodavatelské. Lokalita Darkov vytěžila 210 000 tun a lokalita Karviná 225 000 tun. Limitní výkony splnily kolektivy hlavních předáků Romana Badury, Zbyňka Rzidkého, Marka Fala a Petera Turaze.

Nejlepší rubání

Nejvíc se dařilo kolektivu Witolda Wozniaka (nástupce Stefana Gulaka), jenž v porubu 139 806 nakopal 90 011 tun. Na druhém místě byl s těžbou 66 337 tun z porubu 240 500 kolektiv Romana Badury a jako třetí se umístil s těžbou 64 785 tun z porubu 40 900 kolektiv Tadeusze Czaji. Za zmínku stojí nejvyšší měsíční postup 136,3 metrů, kterého dosáhl kolektiv Marka Fala v porubu 11 494, a dále postup 108,2 metru kolektivu Romana Badury v porubu 240 500.

Jedenáct limitů v přípravách
V přípravách se Důlnímu závodu 1 podařilo dosáhnout 2497 metrů provozní metráže. V lokalitě Darkov bylo 14 kolektivy vyraženo 1285 metrů a na lokalitě Karviná 14 kolektivy 1219 metrů. Technický režim byl překročen o tři metry, ale plán nebyl naplněn o 127 metrů.
Limitního výkonu dosáhly kolektivy hlavních předáků Jaroslava Illeka, Zdeno Gardoně, René Poláka, Stanisława Wadelského, Miroslava Vráblíka, Jana Průchy, Vladimíra Slíže, Damiana Szkota, Krzysztofa Skubika, Tomasze Figury a Sebastiana Tatarczyka.

245 metrů na ražbě 14 084
Nejvyšší metráže dosáhl v lokalitě Karviná kolektiv Zdeno Gardoně s 245 metry na ražbě 14 084. V lokalitě Darkov bylo vyraženo kolektivem Sebastiana Tatarczyka 210 metrů na čelbě 339 441. Dalších pěkných výsledků dosáhl kolektiv Miroslava Vráblíka, který na čelbě 340 526 vyrazil 163 metrů a kolektiv Krzysztofa Skubika se 167 metry na ražbě 467 541.1. V klasické ražbě se nejvíce dařilo kolektivu Damiana Szkota na třídě 240 561 s výkonem 61 metrů a postaveným klenbovým křížem

h07-2-pod-limity-v-lednu-dz1.jpg

(pš)

článek vyšel v týdeníku Horník č.7.

foto: Josef Lys

zdroj : OKD a.s