Mateřská společnost OKD, skupina NWR zveřejnila neauditované výsledky

13. 5. 2015

Mateřská společnost OKD, skupina New World Resources zveřejnila neauditované výsledky hospodaření za první čtvrtletí letošního roku. Firma vykázala tržby 135 milionů EUR (3,7 miliardy korun), což představuje meziroční pokles o 22 %.

Koksovatelné uhlí firma prodávala průměrně za 90 euro za tunu, energetické za 56 euro za tunu. Náklady na vytěženou tunu činily 71 euro na tunu. To představuje meziroční nárůst o 7 % v důsledku poklesu produkce.

Firma vytěžila 1,8 milionu tun uhlí, což představuje meziroční pokles o 20 %, a prodala 1,6 milionu tun uhlí, tedy meziročně o 18 % méně. 64 % prodejů připadlo na koksovatelné uhlí, 36 % na energetické uhlí.

Investice činily 15 milionů euro (415 milionů korun), což představuje meziroční nárůst o čtvrtinu.
Firma vykázala ztrátu EBITDA 2 miliony EUR.

Společnost NWR potvrdila své cíle letos vytěžit 7,5-8 milionů tun uhlí, přičemž 60 % prodejů by mělo připadnout na dražší koksovatelné uhlí. Náklady by měly činit 65 EUR na vytěženou tunu, investice se budou pohybovat v rozmezí 30-40 milionů EUR a bezpečnostní ukazatel úrazové četnosti má klesnout k hodnotě 5.

zdroj : OKD, NWR.