Michaela Marksová se s vedením Hospodářské komory shodla na potřebě omezovat nelegální zaměstnávání

23. 7. 2014

Problematika nelegálního zaměstnávání, práce načerno a oblast agenturního zaměstnávání02.jpg byly hlavními tématy včerejší pracovní schůzky ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové s novým prezidentem Hospodářské komory ČR Vladimírem Dlouhým.

Probírala se ale i možnost vzájemné spolupráce při posilování sociálního dialogu mezi zaměstnavateli, zaměstnanci a odborovými organizacemi.

„Největší prostor pro spolupráci s Hospodářskou komorou v současnosti vidím v důležité pomoci s identifikací problémů na trhu práce a prosazování prvků Aktivní politiky zaměstnanosti i na nejnižší regionální úrovni,“ říká ministryně Michaela Marksová

.
Hospodářská komora (sdružuje 14 tisíc firem, které se podílí na celkovém HDP ČR asi 60%) má podle ministryně možnost velmi dobré zpětné vazby na praktické potřeby a problémy zaměstnavatelů a živnostníků. Společnými body do budoucna mohou být i oblasti zkvalitňování vzdělávání, oborových kvalifikací nebo spolupráce při vytváření dlouhodobých a systémových řešení v sektoru zaměstnanosti. Ministryně Marksová přišla s návrhem pořádání praktických odborných seminářů, kde by se řešili konkrétní a aktuální témata.

autor, text, foto : tiskové oddělení MPSV

zdroj:www.mpsv.cz