Ministerstvo podpoří vznik pracovních míst

1. 9. 2014

Přijaté žádosti o poskytnutí dotace v podprogramu Podpora rozvoje pracovních příležitostí na území Ústeckého a Moravskoslezského kraje byly vyhodnoceny. Podpořeno jich bylo celkem 131 z Moravskoslezského kraje v celkovém objemu 199 mil. korun a 75 žádostí z Ústeckého kraje za 99 mil. korun. Celkem bude zřízeno 712 pracovních míst, z toho 467 v Moravskoslezském kraji a 245 v kraji Ústeckém.

Seznamy podpořených akcí budou od dnešního dne (29. 8.) uveřejněny na stránkách podprogramu. Úspěšní žadatelé budou kontaktováni a vyzváni k dalšímu jednání.

„V rámci podprogramu, který jsem vyhlásila letos v dubnu, jsme zaevidovali přes 564 žádostí s požadavkem na 907 milionů korun. Všechny žádosti prošly pečlivou kontrolou a ekonomickým posouzením. Jsem přesvědčena, že tyto peníze napomohou k řešení nepříznivé socioekonomické situace v obou krajích,“ řekla ministryně Věra Jourová.

Při celkovém hodnocení jednotlivých žádostí byla zohledněna míra nezaměstnanosti v místě realizace podnikatelského záměru, velikost podniku žadatele, udržitelnost a efektivnost podnikatelského záměru, finanční zdraví žadatele, výše požadovaná dotace na jedno zřízené pracovní místo a velikost obce, kde bude daný podnikatelská záměr realizován. Hodnotitelská komise na základě výsledků hodnocení vybrala a doporučila ministryni pro místní rozvoj projekty vhodné k podpoře.

Pro program bylo schváleno 300 milionů korun, z toho na Ústecký kraj bylo vyčleněno sto milionů a na Moravskoslezský kraj 200 milionů.

autor, zdroj: http://www.mmr.cz/