Ministr Mládek jednal s ústeckým hejtmanem Bubeníčkem o prolomení limitů těžby na dolech Bílina a ČSA

16. 1. 2015

Ministr Jan Mládek navštívil Ústecký kraj v tomto týdnu již podruhé. V úterý jednal s vedením a odboráři Severočeských dolů v Chomutově a v Mostě se setkal s primátorem Janem Paparegou a starosty Mariánských Radčic, Braňan a Bíliny.

Taktéž navštívil dotčené obce a seznámil se i s těžební činností přímo v těžební jámě dolu Bílina.
„Hovořil jsem se starosty všech dotčených obcí i s primátorem Mostu Janem Paparegou, s představiteli Severočeských dolů i s odboráři, a jsem rád, že s případným prolomením limitů na dole Bílina panuje všeobecný souhlas. Budu ale o jednotlivých variantách možného prolomení limitů na Bílině a dole ČSA nadále jednat se všemi zainteresovanými stranami i s tripartitou,“ uvedl ministr Jan Mládek.

Proto se dnes setkal také s hejtmanem Ústeckého kraje Oldřichem Bubeníčkem. Případné prolomení limitů se totiž vedle dolu Bílina týká i dolu ČSA společnosti Severní energetická.
„Pro mne je velmi důležité znát názory všech a diskutovat o nich. Proto jsem požádal o jednání i pana hejtmana Oldřicha Bubeníčka a jsem potěšen, že jsme dnes měli možnost společně hovořit o všech uvažovaných variantách,“ dodal ministr Mládek.

To potvrdil i hejtman Oldřich Bubeníček. „Velmi oceňuji osobní návštěvu pana ministra, při které mě seznámil s výsledky jednání v Bílině a v Mostě, kde byl před několika dny. Současně jsme se domluvili, že navštíví Ústecký kraj znovu v únoru a to konkrétně zasedání krajského zastupitelstva, aby s aktuálními informacemi seznámil i zastupitele,“ uvedl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Na začátku února bude o limitech jednat ministr Jan Mládek se členy Rady hospodářské a sociální dohody ČR, v dalších týdnech pak naváže na dnešní jednání setkáním se zastupitelstvem Ústeckého kraje a v březnu se setká se zástupci Litvínova a Horního Jiřetína, s těžaři, odboráři těžařských firem i představiteli ekologických iniciativ.

vrsanska_uhelna_foto_-c-_tomas_maly_mg_9233.jpg

Ilustrační foto: Tomáš Malý