Ministryně Marksová a ministr Chovanec navštívili sociálně vyloučené lokality v Karviné

9. 6. 2014

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová navštívila v pátek 6.6. 2014 už podruhé v krátké době Moravskoslezský kraj. Společně s ministrem vnitra Milanem Chovancem si prohlédli sociálně vyloučené lokality v Karviné.

Ministryně již dříve hovořila o tom, jak řešit situaci problémových lokalit nejen v Karviné, ale i na jiných místech České republiky. Bude usilovat o navýšení počtu terénních sociálních pracovníků, kteří podpoří prevenci sociálních nepokojů a udržení sociálního smíru ve společnosti.

„Boj s chudobou a sociálním vyloučením patří mezi mé priority, zavázali jsme se k tomu i v koaliční smlouvě. Pomoci by měly i zákony, které MPSV ve spolupráci s ostatními resorty připravuje, například zákon o sociálním bydlení či novela zákona o hmotné nouzi, která zamezí zneužívání dávek na bydlení,“ uvedla Michaela Marksová.

Ministryně už ve čtvrtek navštívila Chomutov, i tam si prohlédla problémové sídliště a sociálně vyloučené lokality. V úterý o problematice hovořila na konferenci Sdílení příkladů dobré praxe integrace menšin na lokální úrovni, na které si starostové z České a Slovenské republiky vyměňovali praktické zkušenosti v aktuálních otázkách a cestách k lepšímu začleňování všech občanů.

autor: Petr Habáň tiskový mluvčí

zdroj:www.mpsv.cz