Na Závodě Důl Darkov oceňovali za splnění limitních výkonů

21. 5. 2014

Přestože těžba v Závodě Důl Darkov v dubnu z důvodu složitých důlně-geologických podmínek nejela zcela podle předpokladu, ve středu 7. května se na šachtě oceňovalo. Pět hlavních předáků se svými vedoucími úseku přebírali pamětní listy s údaji o limitních výkonech, kterých se svými kolektivy dosáhli ve čtvrtém měsíci roku. Osm kolektivů limity nesplnilo.

Vedle poděkování dvěma rubáňovým a třem kombajnovým kolektivům za splnění a překročení limitů, které společně s komentářem k jednotlivým výsledkům zaznělo z úst výrobního náměstka Romana Dušičky, ředitel šachty Vladislav Szmek hovořil se zástupci úspěšných dubnových kolektivů o situaci na dole. Ta se v uplynulém měsíci vinou ztížených důlně-geologických podmínek zkomplikovala, a navíc se přidaly i některé provozní problémy majícími negativní vliv na prostoje při těžbě.
Celkem bylo v dubnu vytěženo 148 532 m3 čistého odrubaného prostoru a revírní odbytová těžba činila 210 000 tun. Za čtyři měsíce Darkováci vytěžili 757 100 tun, což je s porovnáním s podnikatelským záměrem 12 550 tun navíc.

h18-1-limity.jpg

autor: Petr Lys