Návštěva poslanců na Dole Paskov

9. 6. 2014

V pátek 6.6.2014 sfárali do podzemí Dolu Paskov poslanci Parlamentu ČR. Konkrétně za Hnutí ANO Josef Hájek a Martin Sedlář, za ČSSD Jaroslav Zavadil a za ODS Jana Černochová.

Po návštěvě podzemí následovalo jednání s vedením OKD, Dolu Paskov a odborovými organizacemi působícími v OKD. Jednání se skládalo ze tří témat: Horní zákon a vyvlastňovací paragrafy, uvažované zvýšení poplatků za vydobytý prostor a nerost, a co nás zajímalo nejvíce otázka odchodu do důchodu. Především důchody, poté co Nejvyšší správní soud pozastavil „novelizaci NV 363/2009” jsou velice citlivé téma, které je nutné co nejdříve dořešit. Předseda SHO Ing. Jaromír Pytlík informoval přítomné o jednáních na Ministerstvu práce a sociálních věcí a dalších krocích, které náš odborový svaz OS PHGN již podnikl. Ze zájmu poslanců z různých politických stran a zvlášť, když nejsou zrovna žádné volby lze soudit, že hornictví je pořád ožehavé téma, které je nutné řešit. Odbory jako zástupci zaměstnanců vítají každou podporu a pomoc, která podpoří zaměstnanost v regionu

h22_2_slo_b.jpg

h22_2_slo_c.jpg