Obchodování s akciemi společnosti NWR Plc na Londýnské burze bylo zastaveno

4. 5. 2016

Společnosti New World Resources Plc (“NWR Plc”) oznámila, že obchodování s akciemi společnosti na Londýnské burze bylo s okamžitou platností zastaveno.

Na základě oznámení ze dne 3. května 2016 ohledně podání návrhu na vyhlášení insolvence společnosti OKD, a.s. (“OKD”) u českého soudu bylo obchodování s akciemi společnosti NWR Plc na Londýnské burze s okamžitou platností zastaveno. Pražská burza a Varšavská burza v současné době zpracovávají žádost společnosti NWR Plc o zastavení obchodování s akciemi.

Vzhledem k tomu, že OKD je jedinou obchodní dceřinou společností skupiny NWR pravděpodobný dopad insolvence OKD bude řádná likvidace nebo rozdělení zbytku skupiny NWR. Pokud k tomu dojde, očekává se, že akcionáři společnosti NWR Plc získají zpět jen velice nízký nebo žádný podíl investovaného kapitálu, kromě možného rozdělení zůstatků hotovosti společnosti NWR Plc, který může zůstat po řádné likvidaci nebo rozdělení zbytku skupiny NWR.

zdroj: NWR