Odbory budou spolupracovat s europoslancem Janem Kellerem

18. 7. 2014

Dnes se v Domě odborových svazů v Praze uskutečnilo pracovní setkání předsedy Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josefa Středuly s europoslancem profesorem Janem Kellerem. Bývalý dlouholetý předseda ČMKOS a europoslanec Richard Falbr letos působení v europarlamentu ukončil a proto největší odborová centrála v zemi má zájem navázat oboustranně výhodnou spolupráci právě s europoslancem Kellerem.

„Problematika zaměstnanosti a sociálních věcí je mi blízká jak z profesního pohledu sociologa, tak i z lidského hlediska. Již léta s odbory spolupracuji mimo jiného i tím, že pravidelně publikuji v časopisu odborů Sondy Revue a v této činnosti budu pokračovat i ve funkci europoslance. Odbory jsou posledním silným a akčním uskupením v Česku, které se nerozpadlo, ani nedegradovalo, a proto mám zájem s odborovou centrálou spolupracovat,“ řekl E-sondám profesor Keller.

Na setkání obě strany domlouvaly, jak a v jakých formách by se vzájemná spolupráce odehrávala.
„Profesor Keller bude působit v parlamentním výboru a v oblastech, které jsou prioritou odborů, a tou je zaměstnanost, sociální věci a pracovněprávní legislativa. Budou pro něho dostupné informace, které jsou pro nás zajímavé a rovněž bude moci řadu věcí ovlivnit, nebo dokonce prezentovat naše stanoviska. Na druhou stranu mu můžeme poskytovat aktuální a seriozní informace z uvedených oblastí v regionech, včetně kompletních makroekonomických, legislativních a sociálních analýz našich expertů,“ řekl na setkání Josef Středula.

Předseda ČMKOS má také představu, že by se příští pracovní setkání s europoslancem Kellerem mohla rozšířit o některé předsedy členských odborových svazů. ČMKOS má zájem na tom, aby o práci europoslance Kellera, ale i dalších europoslanců, byla informována široká veřejnost, která by si tak mohla vytvořit reálnější představu a o významu působení českých europoslanců v Evropském parlamentu i o významu Evropské unie pro Českou republiku.

p7180010.jpg

Josef Středula (druhý zprava) vysvětluje europoslanci Kellerovi představu odborů o budoucí spolupráci

autor, text,foto:(pek)

zdroj:www.e-sondy.cz