OKD: K 1. červenci 2017 ukončí pracovní poměr 80 zaměstnanců bývalého Dolu Paskov

10. 5. 2017

Na konci června opustí areál bývalého Dolu Paskov 80 zaměstnanců společnosti OKD, kteří se dosud podílejí na konzervačním režimu uzavřených dolů v Paskově a Chlebovicích. Jedná se 31 horníků, 24 povrchových dělníků, 11 zaměstnanců servisních služeb a 14 technicko-hospodářských zaměstnanců.

„Propuštění osmdesáti lidí z organizačních důvodů je plánované a proběhne v souladu s plánem útlumu. Postupně totiž končí vyklizení podzemní a povrchové techniky a její převoz do karvinské části. Proto řízeně a plánovaně snižujeme počty zaměstnanců, kteří se nadále nebudou na konzervačním režimu a následném útlumu podílet,“ uvedla personální ředitelka Radka Naňáková. Vedení OKD všem nadbytečným zaměstnancům opět prioritně nabídlo práci v karvinské části. Této nabídky využilo 8 lidí.

„Zbývající ukončili pracovní poměr dohodou a v souladu se zákoníkem práce a v návaznosti na odpracované roky a kolektivní smlouvu vyššího stupně získají odstupné ve výši 4 – 9 násobku mzdy,“ upřesnila personální ředitelka.

Vedení OKD a Úřad práce ČR i pro tyto uvolněné zaměstnance a jejich další kariérní uplatnění připravili konzultační a poradenské služby, které byly poskytnuty i zaměstnancům v souvislosti s ukončením těžby Důlního závodu 3 na konci března.

zdroj: OKD a.s.