OKD letos uctí den horníků v Karviné pietním aktem a bohoslužbou

6. 9. 2016

Pietní akt a mše – tímto důstojným způsobem se vedení společnosti OKD rozhodlo v tomto roce oslavit historicky uctívaný havířský svátek Dne horníků.

Letos to konkrétně bude v sobotu 10. září od 11 hodin na Univerzitním náměstí v Karviné. „Management OKD a HBZS, odboráři i krojovaní horníci položí věnce u památníku horníků, kteří zahynuli při výkonu svého povolání,“ upřesnil mluvčí Ivo Čelechovský. Pak bude následovat společný průvod do kostela Povýšení sv. kříže, kde v pravé poledne začne bohoslužba za zesnulé horníky.

„S ohledem na stávající finanční situaci v naší těžařské firmě jsme se rozhodli, že oslavy hornického svátku s bohatým kulturním programem letos pořádat nebudeme.
Pietní akt ale považujeme za projev základní úcty ke všem, kteří hornické práci přinesli oběť nejvyšší, svůj život,“ dodal mluvčí s tím, že tato akce má vedle hornické obce i podporu karvinské radnice, která OKD při organizaci akce vyšla maximálně vstříc.

Ivo Čelechovský,
mluvčí OKD, a.s.