Orlová: Letní tábory se naplňují

12. 5. 2015

Zájem o letní tábory a nároky na letní rekreaci dětí se všeobecně stále zvyšují. Tento trend plně respektuje i Dům dětí a mládeže v Orlové. Letošní nabídka je velmi kvalitní, a to jak u pobytových táborů, tak i u příměstských. Pobytové tábory jsou na různých místech naší republiky i se zajímavým zaměřením. Proto zbývá plně naplnit pouze některé pobytové i příměstské tábory.

Jedná se o tyto:

EXPEDICE DO AFRIKY 2015 – od 27. června do 2. července. Druhý ročník úspěšného tábora konaného v ZOO Dvůr Králové nad Labem, kde zažijete pravou africkou divočinu. Celých šest dní budete trávit přímo v areálu ZOO. Vyzkoušíte si práci ošetřovatele, uvidíte tance a jiné činnosti rodilých Afričanů, okusíte tajemné noční safari a mnoho dalšího.

LETNÍ TÁBOR PENZION KRKOŠKA, KUNČICE POD ONDŘEJNÍKEM – od 6. do 12. července. Tábor v nové lokalitě, kde děti najdou vše, co k dětské rekreaci patří. Plochy pro činnost, bazén s brouzdalištěm, ohniště, taneční sál a další skvělé vybavení penzionu. Děti čeká týden her, zábavy, výletů, soutěží…

VODÁCKÝ TÁBOR – od 20. do 25. července, vodácká základna Posejdon ve Věřňovicích. Pokud se chcete stát správným vodákem – vodačkou, tak neváhejte. Přihlaste se na vodácký tábor, kde projdete nejen vodáckým výcvikem, ale také strávíte týden plný zážitků s partou kamarádů.

PRAVĚKÝ ŽIVOT – DĚTSKÝ MLÝN VE FULNEKU – od 24. do 30. srpna. Velmi zajímavá nabídka v nové lokalitě, kde se děti mohou těšit na pestrý program. Děti se budou seznamovat s tím, jak se žilo v pravěku, čeká je doba ledová, skalní malby, bránění ohně, lov zvěře a mnoho dalšího.

MLADÝ CHARLES DARWIN 2015 – příměstský tábor od 13. do 17. července. Máte rádi přírodu? Pak se přihlaste na tento příměstský tábor, kde se každý den dozvíte zajímavosti ze světa rostlin a živočichů. Navštívíte s námi Dinopark Ostrava, Slezské zemské muzeum v Opavě a Arboretum Nový dvůr, ZOO Ostrava, Miniumi a Sklep strašidel Ostrava, v Bohumíně pak Aquapark a Mauglího stezku. Okusíte také slasti a strasti chovu pestré škály živočichů v DDM.

PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR S DĚTSKÝM PARLAMENTEM – od 24. do 28. srpna. V rámci programu plného her a zábavy navštívíte krytý bazén, Dinopark Ostrava a proběhne exkurze v knihovně a městském úřadu.

Přihlášky a informace na DDM Orlová a odloučeném pracovišti Klubu Spirála. Telefon – 731 479 177, 596 511 888, 596 511 815.

Pokud máte zájem, zbylá neobsazená místa si objednejte co nejdříve!

Mgr. Jana Šertlerová, DDM Orlová

zdroj: www.mesto-orlova.cz