Personální změna ve vedení OKD

4. 11. 2015

ivankova--4--na-web.jpg

Finanční ředitelka Ing. Jarmila Ivánková opouští vrcholové vedení černouhelné těžařské společnosti OKD.

„S výkonným ředitelem Dalem R. Ekmarkem jsme se vzájemně dohodli, že mě z postu finanční ředitelky uvolní na konci tohoto měsíce, tedy k 31. říjnu 2015. K tomuto kroku mě vedou pouze moje osobní rodinné důvody, které nechci blíže specifikovat,“ uvedla odstupující ředitelka. Finanční oddělení OKD místo ní od 1. listopadu dočasně povede její dosavadní kolega Ing. Pavel Jílek, vedoucí odboru plánování a projektů.

Jarmila Ivánková je absolventkou Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava a svoji profesní kariéru v roce 1988 zahájila ve Vítkovických železárnách Klementa Gottwalda. Pro OKD pracovala od roku 1991.

jilek-pavel-ing.-217150-100x133.jpg

Pavel Jílek v roce 2005 vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze. Po studiu nastoupil do společnosti MAN – užitková vozidla jako finanční kontrolér. O tři roky později, kdy se z Prahy přestěhoval do Ostravy, začal pracovat ve společnosti OKD v útvaru finanční ředitelky jako projektový manažer. Měl na starosti nejrůznější projekty z oblasti financí a controllingu. V roce 2013 se stal vedoucím Odboru plánování a controllingu, který byl následně přejmenován na Odbor plánování a projektů. Pavel Jílek je ženatý a má dvě děti. Řízením útvaru finančního ředitele byl pověřen od 1. listopadu 2015

zdroj, foto: OKD a.s.