Polská firma nabídne práci

22. 4. 2016

Jeden z největších evropských producentů dřevěného zahradního programu v Evropě, polská společnost MARTYNA S.A se sídlem Wagrowiec, Polska, hledá za účelem rozšíření své výroby vhodné prostory na území Severní Moravy.

Firma poptává 3000-4000 m2 provozních hal a minimálně 5000-10000 m2 zpevněných venkovních prostor. V tomto svém připravovaném podnikatelském záměru spolupracuje s českou společností PROLIFIC CZ s.r.o.

V přípravách a realizaci celého projektu se výrazně angažuje i senátor za volební obvod č. 73 Českotěšínsko, Třinecko a Jablunkovsko Petr Gawlas.

V pátek 22.dubna proběhla nejen v této věci schůzka mezi senátorem Gawlasem a předsedou SHO Ing. Jaromírem Pytlíkem. Senátor Gawlas mimo jiné informoval, že zahájení výroby by bylo v optimálním případě možné už od 1.září 2016. Na jedné výrobní směně by byla firma schopna zaměstnat až 50 zaměstnanců, s náběhem na 150-200 v plném třísměnném provozu.

Dalším tématem společných rozhovorů byla podpora předčasných důchodů pro horníky. Novela zákona o důchodovém pojištění, která s tímto počítá je již ve třetím čtení v poslanecké sněmovně. Senátor Gawlas přislíbil novele svou plnou podporu během projednávání a hlasování v Senátu.

ivz