Předseda KDU-ČSL Bělobrádek: Návrhy odborů nás inspirují

5. 12. 2014

„Kdyby se minulé vlády bez ideologických předsudků zabývaly analýzami a makroekonomickými prognózami ČMKOS, nebyla by současná vládní koalice zavalena napravováním chyb. Vždy jsem bedlivě počínání ČMKOS a její postoje sledoval a musím konstatovat, že v mnohém jsme si programově velmi blízko,“ řekl ve středu 3.12. 2014  na společné schůzce s předsedou ČMKOS Josefem Středulou, předseda KDU- ČSL Pavel Bělobrádek. Setkání, které se uskutečnilo na půdě Poslanecké sněmovny, byl přítomen i místopředseda Parlamentu ČR Jan Bartošek, Vít Samek, místopředseda ČMKOS a hlavní ekonom odborové centrály Martin Fasssmann.

„KDU-ČSL vidíme jako sociálně vnímavou stranu, se kterou měly odbory v minulosti velmi dobrou spolupráci, řada odborových předáků byla aktivními členy této strany,“ zdůraznil J. Středula, a navrhl spolupráci na konkrétních tématech. Zmínil zejména oblast platů v kultuře, rezortu, který vede ministr za KDU-ČSL, dále problematiku nyní diskutovaného zákona o velké tržní síle, dřevozpracujícího průmyslu, finanční gramotnosti a sociálního bydlení. ČMKOS podpořila záměr, se kterým počítá ministerstvo kultury v připravované novele zákona o televizní a rozhlasové radě, aby odbory mohly vysílat své zástupce do těchto rad přímo.

kdu-csl-cmkos.jpg

Na snímku jsou účastníci dnešní schůzky představitelů ČMKOS a KDU-ČSL, (zleva) Vít Samek, Josef Středula, Jan Bartošek, Pavel Bělobrádek a Martin Fassmann

autor, text, foto: Jana Kašparová
zdroj:www.e-sondy.cz