Představení Jiřího Havlíčka

24. 3. 2017

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se rozhodl nominovat do funkce ministra průmyslu a obchodu Jiřího Havlíčka. Jiří Havlíček by měl ve vládě nahradit Jana Mládka, jehož premiér Bohuslav Sobotka odvolal z funkce k 28. únoru 2017.

havlicek-jiri--1_portret.jpg

Ing. Jiří Havlíček, MBA, se narodil 16. května roku 1976. Je podruhé ženatý a z prvního manželství má dceru. Vystudoval Národohospodářskou fakultu Vysoké školy ekonomické a MBA na LIGS University v oboru marketing a komunikace.

Roky 2000 a 2001 strávil na Ministerstvu financí jako vedoucí oddělení v rámci úseku Ústředního finančního a daňového ředitelství. V roce 2003 nastoupil na Ministerstvo průmyslu a obchodu, kde tři roky zastával pozici ředitele kabinetu ministra.

Od roku 2010 se více než tři roky věnoval komunální politice jako místostarosta města Čáslavi. Do funkce náměstka ministra průmyslu a obchodu byl jmenován 11. února 2014, byl pověřen řízením sekce správní. Do jeho působnosti spadala oblast rozpočtu a financování, legislativa, informatika a hospodářská správa. Jako náměstek ministra také zastupoval stát v Řídicím výboru společnosti České dráhy, a. s., a v dozorčí radě Česká pošta, s. p. Od roku 2014 předsedá Pracovnímu týmu pro hospodářskou politiku Rady hospodářské a sociální dohody ČR. Od roku 1998 je členem ČSSD.

zdroj, foto: MPO