Prezident republiky přijede na návštěvu Moravskoslezského kraje

21. 9. 2015

Prezident republiky Miloš Zeman navštíví ve dnech 22. až 24. září 2015 Moravskoslezský kraj. Během třídenní návštěvy ho bude doprovázet moravskoslezský hejtman Miroslav Novák. Bude to již třetí návštěva prezidenta Miloše Zemana v regionu.

Prezident zahájí svou návštěvu v úterý v 10:30 hodin v Krajském úřadu Moravskoslezského kraje v Ostravě. Kromě setkání s představiteli kraje, krajskými zastupiteli, zástupci krajských příspěvkových organizací a odborových svazů, poslanci, senátory, vedením a zástupci armádních záloh Armády ČR, zápisu do krajské kroniky přijde řada i na předání daru. Prezident obdrží dárkovou sadu ze skla - sklenice na bílé a červené víno včetně karafy. Sklenice, jsou vyrobeny z čistého křišťálu, v limitované sérii. Autorem je Petr Slavkovský ze sklárny Jakub, která se nachází ve Vrbně pod Pradědem.

Prezident Miloš Zeman se první den návštěvy vydá také do Frýdku­-Místku, kde se setká nejen se zástupci města, ale také s jeho obyvateli. Zavítá rovněž do frýdecko-místecké nemocnice, která je příspěvkovou organizací Moravskoslezského kraje, a také do společnosti Marlenka international.

Další dny se bude prezident věnovat například gymnazistům v Českém Těšíně, setkání se zaměstnanci Třineckých železáren nebo s občany Jablunkova. Navštíví také Vyšní Lhoty na Frýdecko­-Místecku, kde jej čeká diskuse s vedením obce a starosty okolních obcí, poté se setká s občany.

Program prezident zakončí ve čtvrtek prohlídkou závodu společnosti VOP CZ na Novojičínsku, jenž patří k nejvýznamnějším opravárenským podnikům v České republice

prezident.jpg

Prezident Miloš Zeman při návštěvě Kraje Vysočina (ilustrační foto)

autor, zdroj: http://verejna-sprava.kr-moravskoslezsky.cz/