Prodej společnosti OKK dokončen

7. 12. 2013

Společnost New World Resources Plc (dále jen „NWR“ nebo „Společnost“) dnes oznamuje dokončení prodeje své koksárenské dceřiné společnosti OKK Koksovny, a.s., (dále jen „OKK“) skupině METALIMEX za 95 milionů EUR.

Gareth Penny, výkonný předseda představenstva: „Divestice společnosti OKK byla důležitá ze dvou důvodů. Za prvé, uvolněná hotovost bude reinvestována do našich klíčových provozů, a to včetně těžebních technologií, a do expanze našich stávajících provozů. Za druhé, tento prodej je součástí širšího procesu, na jehož konci se společnost NWR do roku 2017 stane evropským lídrem v těžbě a prodeji koksovatelného uhlí.“

Události předcházející prodeji:

Dne 16. května 2013 oznámila společnost NWR svůj záměr divestovat společnost OKK. Toto rozhodnutí vyplynulo ze širší provozní analýzy, kterou Společnost vypracovala s cílem přizpůsobit své provozy náročným podmínkám na trhu.

Dne 27. září 2013 se společnost NWR dohodla se skupinou METALIMEX na prodeji společnosti OKK a jejích zásob koksu za celkové protiplnění ve výši 95 milionů EUR.

zdroj: http://www.newworldresources.eu