Rozhovor s projektovou manažerkou OP Danou Černou

3. 9. 2014

Benefitní program Odbory plus byl spuštěn před více než dvěma roky, 22. června 2012. V současnosti má téměř 19 tisíc členů a je určen pro všech 29 odborových svazů sdružených v Českomoravské konfederaci odborových svazů. Vyhlášeným záměrem zřizovatele je nabízet jeho prostřednictvím bonus, tedy „něco navíc“ členům odborů. O tom, co je trvalým cílem a aktuálním obsahem tohoto programu jsme hovořili s projektovou manažerkou OP Bc. Danou Černou.

Cílem bylo a je pomoci všem, kdo o to mají zájem v různých situacích běžného života, ať už jde o vyřízení pojištění či hypotéky, nákupu různého zboží nebo zařízení dovolené za rozumnou cenu a další možnosti, které program nabízí. Prostřednictvím tohoto programu již tisíce lidí ušetřili desetitisíce korun.

Pomalu se blíží konec dovolených. Mnoho lidí se rozhoduje na poslední chvíli. Mohou jim Odbory Plus ještě nějak pomoci k výhodné rekreaci?

Pokud jde o rekreace v zahraničí, jistě se mohou zájemci obrátit na některou z CK, které nabízejí foto-2.jpgsvoje služby prostřednictvím portálu. Jistě si ze široké nabídky vyberou tu pravou právě pro sebe. V rámci naší nabídky najdou zájemci možnosti rekreace po celé Evropě i ve Středomoří. Jsou zde k dispozici pobyty v Chorvatsku, Řecku, Itálii, ale i v Turecku či Tunisu, ad.
Pokud jde o rekreaci, či pobyt na území ČR, velmi ráda bych všem zájemcům doporučila naši sekci „Léto 2014“, kde si mohou vybrat z opravdu široké nabídky pobytů po celé republice. Najdou zde lázeňské pobyty včetně procedur, pobyty na horách (např. Jeseníky, Krkonoše, Šumava), ale i ve městech jako třeba Praha nebo Liberec, kde také jistě nebude o možnosti, jak příjemně využít čas dovolené nouze. Za zmínku jistě stojí informace, že ceny těchto ubytovacích kapacit jsou velmi rozumné.

Na rozdíl od lidí, kteří se rozhodují v poslední minutě, někdo už teď plánuje zimní dovolenou. Co byste řekla těmto lidem?

Tak jako minulý rok, budeme na našich stránkách naši nabídku pobytů aktualizovat. Sekce „Léto 2014“ se změní na nabídku „Podzim – Zima 2014“, kde se objeví nabídka jak podzimních pobytů, tak i nabídka pobytů na zimu. V loňském roce jsme nabízeli i Silvestrovské pobyty, lyžařský pobyt včetně skipasu, nebo slevy na půjčovné lyžařského vybavení a skipas. Snažíme se, aby tato nabídka byla stále aktuální, dalo by se říci sezónní, aby odrážela aktuální roční období.

Odbory Plus nabízejí servis i v řadě jiných oblastí. O co hlavně jde?

Jedná se o více oblastí, myslím, že každý si v široké nabídce vybere pro sebe to pravé. Někdo využije slevu na jízdném od ČD, další si zřídí kartu CCS, protože hodně jezdí autem, jiný přes naše stránky nakupuje knihy a někdo využije nabídku slevy na nákup jízdního kola nebo automobilu. Slevy na telefonování, energie nebo nákup různého zboží, to jsou další možnosti. Snažíme se našim členům zprostředkovat pro ně co nejvýhodnější nabídky, které jsou aktuálně na trhu. Velmi zajímavá je oblast finančních služeb či pojišťovnictví, pokud je třeba, tak pomoc v tíživých životních situacích prostřednictvím služeb jako je „Oddluž se“ nebo „Konsolidace půjček“.

Prý pomáháte i lidem, kteří jsou naštvaní na úroky z půjček a na různé bankovní poplatky. Jak? (sem i ta ocenění za kvalitu služeb)

S členstvím v programu Odbory plus je spojen bankovní účet pro fyzické osoby, který je každému novému členovi založen automaticky při jeho registraci do programu. Jedná se o účet unikátní, který Equa bank vytvořila speciálně pro potřeby Odbory Plus. Tento účet je navždy úplně bezplatný a to i pokud nebude aktivní. Bezplatné je vedení účtu, vydání embosované platební karty, internetové bankovnictví a všechny platby odchozí i příchozí. Je třeba zdůraznit, že velkou výhodou je i skutečnost, že výběry z jakéhokoli bankomatu v ČR jsou zdarma. K účtu se navíc váže bonus ve výši 500 Kč pro každého nového člena. Za zmínku jistě stojí, že prostřednictvím tohoto bonusu již bylo našim členům vyplaceno okolo 4 300 000 Kč a aktivně tento účet využívá přes 10 tisíc lidí.
Jediný poplatek, který je s tímto účtem spojen je poplatek za výběr hotovosti z jakéhokoli bankomatu v zahraničí ve výši 9 Kč. A to, jak sám jistě uznáte, je poplatek v zanedbatelné výši, pokud bych ho srovnala s poplatky za tuto službu u jiných bank.
Navíc stejně výhodný účet nabízí banka i rodinným příslušníkům členů programu Odbory Plus a jejich dětem nad 18 let. Jedná se o možnost, kterou již využilo přes 500 rodin. Nejen, že tyto bezplatné účty jim ušetří velký finanční obnos, díky tomu, že jsou bezpoplatkové, jejich převody finanční hotovosti z účtu na účet jsou okamžité, ale navíc i tyto účty jsou spojeny s uvedeným bonusem 500 Kč.
O úspěšnosti a oblíbenosti běžného účtu u Equa bank jistě svědčí i to, že tento BÚ získal 1.místo v soutěži Zlatá koruna 2014 v kategorii Cena veřejnosti. Další úspěchy pak tato banka slavila, v rámci této soutěže v kategorii novinek, kde získala 2. místo za Refinancováním hypotéky – Vracíme poplatky. S toutéž službou se v kategoriích Hypotéka a Úvěr stala vítězem. Stříbro pak obdržela Platební karta Equa bank v rámci kategorie platební karty. Všechny tyto služby jsou samozřejmě nabízeny i našim členům – klientům této mladé úspěšné banky.

Může si výhodný účet u Equa bank otevřít třeba i nějaká základní organizace?

Ano, samozřejmě a řada odborových organizací již tuto možnost využila. Jedná se o velmi výhodné účty pro právnické osoby, jejichž podmínky vedení jsou téměř shodné s účtem pro fyzické osoby. To znamená zdarma vedení, zdarma veškeré převody financí i vydání embosované platební karty k účtu a následná možnost výběru hotovosti z jakéhokoli bankomatu v ČR, taktéž zdarma.
Možnost zřídit tento účet vnímá mnoho organizací jako velkou pomoc a vítanou možnost jak ušetřit finanční prostředky odborové organizace. Všechny podmínky a kontakty najdete na stránce http://vyhody.odboryplus.cz/?p=834

Kdo může výhody programu Odbory Plus využívat? Jen členové odborů?

Garantem tohoto benefitního programu je Českomoravská konfederace odborových svazů. Tato konfederace sdružuje, jak jsem již uvedla na začátku 29 odborových svazů. A právě jim je určen tento program. Mnoho výhod mohou naši členové využít i pro svoje rodinné příslušníky, jak je tomu například u běžného účtu, nákupu automobilu Opel, akčních pobytů na horách ad.

Kde mohou zájemci o program Odbory Plus získat podrobné informace? Existuje i nějaká možnost přímého kontaktu, kde mu někdo vysvětlí věci, kterým třeba hned nerozumí?

Všichni zájemci o tento program mají možnost se s nabídkou seznámit na našich stránkách www.odboryplus.cz, kde najdou nejen celou nabídku benefitů, ale pod záložkou „novinky“ i náš blog Odbory Plus, jehož prostřednictvím se mohou dovědět nejen o všech novinkách a aktualitách programu, ale kde vychází pod garancí České bankovní asociace finanční vzdělávání a jsou uveřejňovány příspěvky s různými odborovými tématy. Pro zajímavost, od dubna 2013 do března bylo prostřednictvím tohoto média uveřejněno necelých 180 příspěvků, které od července 2013 navštívilo téměř 80 000 čtenářů, kteří si prohlédli 259 150 stránek.

Pokud jde o přímý kontakt, vysvětlení toho kterého benefitu, jsou naše stránky řešeny intuitivním způsobem. To znamená, pokud zájemce vyplní nabízený formulář u benefitu, který ho zajímá, víme o tom a ozve se mu odborník, který se touto tematikou zabývá. Pokud jde o jakékoli informace o programu, je k dispozici také infolinka 774 775 959, nebo mail podpora@odboryplus.cz.

Za informace poděkoval František Vonderka.

odbory-plus-banner.png

autor článku, foto: František Onderka - redaktor časopisu Kovák