Skupina Arca Capital podala soudu žádost o udělení zákazu orgánům OKD
 k nakládání s majetkovou podstatou společnosti

6. 10. 2016

Dnes, 6.10.2016, podala skupina Arca Capital soudu žádost o udělení zákazu orgánům OKD k nakládání s majetkovou podstatou společnosti. Přinášíme tiskovou zprávu, kterou dnes Arca Capital vydala.

Tisková zpráva Arca Capital:

Z pozice věřitele společnosti OKD požaduje skupina Arca Capital, aby byla společnosti OKD v souvislosti s probíhajícím insolvenčním řízením odebrána dispoziční oprávnění k nakládání
s majetkovou podstatou společnosti. Za tímto účelem podala společnost Arca Services a.s.
ze skupiny Arca Capital dne 6. října Krajskému soudu v Ostravě žádost o udělení zákazu orgánům OKD k nakládání s majetkovou podstatou společnosti.

Skupina Arca Capital požaduje v zájmu všech věřitelů společnosti OKD a za účelem uspokojení pohledávek vůči společnosti OKD, které byly uplatněny v insolvenčním řízení, aby se na dalších krocích souvisejících s plánovanou reorganizací společnosti OKD podíleli členové věřitelského výboru a věřitelé společnosti. Arca jako věřitel společnosti OKD zásadně nesouhlasí s tím, aby orgány společnosti OKD, které dovedly OKD do stávajícího kritického stavu, nadále provozovaly podnikatelskou činnost a sestavovaly reorganizační plán společnosti OKD. Arca má důvodné pochybnosti o odborné způsobilosti osob jednajících jménem společnosti OKD a nepovažuje
je za důvěryhodné pro nakládání s financemi státu.

zdroj: Arca Capital