Srdcovka Nadace OKD pomáhá neziskovým organizacím aktivních zaměstnanců. Zájem byl letos velký

6. 2. 2015

nadace.jpg

OSTRAVA (6. 2. 2015) – Téměř milionem korun podpoří Nadace OKD neziskové organizace v grantovém programu Srdcovka. Díky němu si mohli zaměstnanci společnosti OKD i dalších dárců nadace zažádat o finanční podporu neziskovým organizacím, ve kterých aktivně působí ve svém volném čase a bez finančních nároků. Může se jednat o sbory dobrovolných hasičů, psí útulky, organizátory kulturních a sportovních akcí pro veřejnost, děti nebo kolektivy zdravotně či sociálně znevýhodněných osob.

„Jsme velice rádi, že jsou zaměstnanci OKD a dalších dárců nadace ve svém volnu tak aktivní a není jim lhostejné jejich okolí. Nejen, že chodí do práce a pečují o své rodiny, ale najdou ještě čas, a především energii a motivaci, aby se mohli angažovat v neziskových aktivitách. A to ve velké většině bez jakýchkoliv nároků na odměnu, což je opravdu obdivuhodné. Pro výběrovou komisi bylo velmi obtížné vybrat, komu a jakou výši finančních prostředků poskytnout. Věřím, že i zdánlivě malá částka může pomoci realizovat významem velké projekty, které pomáhají potřebným, nebo prostě jen přinášejí radost a dělají náš život zase o něco zajímavější a příjemnější,“ říká Karolína Drozdová, pověřená vedením nadace.
Čtvrtý ročník Srdcovky byl vyhlášen tradičně v den svátku patronky horníků svaté Barbory, tedy 4. prosince 2014. Nadace OKD letos obdržela 96 žádostí o podporu. Správní rada Nadace OKD důkladně prozkoumala závěry odborné komise a schválila podporu 80 projektů celkovou částkou 998 087 Kč.

Stále větší oblibu získávající program Srdcovka získal svůj název podle pojmenování součásti závěsu těžní věže. Je určen zaměstnancům společnosti OKD a dárcovských firem nadace, jako jsou Green Gas, NWR, RPG Byty a RPG Služby nebo skupina AWT, kteří se ve svém volném čase angažují v neziskových organizacích. Na své projekty mohou získat příspěvek ve výši 5 000 - 30 000 Kč. V předchozích třech letech podpořila Nadace OKD prostřednictvím Srdcovky 157 projektů necelými 3 miliony korun.

Seznam podpořených projektů pro rok 2015 můžete najít zde.

srdcar-_como_3_-gym.jpg

Karolína Drozdová