Tři sestry hlavní hvězdou Hornických slavností OKD v Karviné

19. 8. 2015

Česká hudební legenda Tři sestry, která pořádá u příležitosti třiceti let existence Rok oslav a objíždí se svým turné Českou republiku i Slovensko, bude hlavní hvězdou Hornických slavností OKD. Ty se letos uskuteční v sobotu 12. září v karvinském Parku Boženy Němcové. Ve stejný den proběhne ve Staříči Den horníků.

„Pevně věřím, že hlavní hvězda, která letos do Karviné přijede, je svou originální hudbou i texty blízká velké části nejen našich zaměstnanců, ale i obyvatel hornického regionu. Původně punková kapela se postupně hudebně rozkročila do dalších žánrů, což činí její pozici na české scéně nezaměnitelnou. Doufáme, že vyjde počasí a v Karviné i ve Staříči přivítáme tisíce fanoušků hudby, zábavy, ale i ty, pro které jsou důležité hornické tradice regionu. V bohatém programu si každý najde to, co ho zajímá a je mu blízké,“ říká za organizátory Lenka Flámová z OKD.

Kromě Tří sester zahraje v Karviné v hornickém regionu populární kapela Ahard – ať už samostatně, nebo se zpěvačkou Tanjou. Vystoupí havířovská kapela Nebe nominovaná v několika soutěžích v kategorii Objev roku, nebo Objev roku v anketě Český slavík 2014, zpěvačka Elis. Představí se také Vaťák – revival skupiny Kabát.
Den horníků, který se koná ve stejný den jako karvinská akce v areálu fotbalového hřiště ve Staříči, bude mít program především rockový.

Obě akce nabídnou jako tradičně bohatý program pro děti. V Karviné se část programu vrací do zrekonstruovaného amfiteátru letního kina, kde vznikne Nadace OKD stage s vystoupením mažoretek, cirkusu, folklorního souboru, taneční formace nebo v regionu populárního Permoníku.

Obě akce pietním aktem, v případě Karviné také mší, připomenou památku těch, kteří zemřeli při práci v hornictví.

Více informací najdete také na www.hornicke-slavnosti.cz

Program Hornických slavností OKD v Parku Boženy Němcové v Karviné

11:00 – pietní akt, kladení věnců na Univerzitním náměstí v Karviné
11:30 – průvod krojovaných horníků a hornické kapely kostelu svatého Marka