Uhelné safari už šestým rokem

1. 4. 2015

Od 1.4. 2015 Severní energetická a Vršanská uhelná spouští rezervační systém pro projekt Uhelné safari. Lidé tak mají možnost podívat se do hnědouhelných lomů ČSA a Vršany. Letos startuje už šestý ročník projektu. Exkurze letos začínají 2. května a potrvají do konce října. Informují o tom stránky projektu.

Vršanská uhelná a Severní energetická organizují exkurze do těžebních lokalit (do lomů) za plného provozu a na rekultivace pod názvem Uhelné safari od roku 2009. Veřejnosti je tak umožněno se seznámit s technologií těžby hnědého uhlí, ale i obnovou krajiny po těžbě.

Žadatel o exkurzi si musí požadovaný počet míst zarezervovat prostřednictvím rezervačního systému. Po zaplacení poplatku se z rezervace stanou místa prodaná.

Školní skupiny všech stupňů (2. stupeň ZŠ, SŠ a VŠ) jsou od poplatku na všech trasách osvobozeny. Prostřednictvím registračního systému si musí termín exkurze zarezervovat a zaškrtnou políčko "školní exkurze". Poté bude zaslán email s potvrzením rezervace a poplatek nebude účtován. V případě, že učitel při rezervaci termínu na trase 1 a 2 nevyplnil jména všech účastníků, prosíme o dodání jmenného seznamu nejpozději týden před exkurzí na adresu r.martinkova@sev-en.cz

Za dobu trvání projektu se s touto činností seznámilo 16 500 návštěvníků z celé ČR i ze zahraniční. Více informací najdete na stránkách projektu: http://www.uhelnesafari.cz.

(ivz)

zdroj : www.uhelnesafari.cz/