ÚP ČR nabídne individuální poradenství zájemcům o práci v SRN

2. 5. 2015

Jak se ucházet o práci v Německu, podrobné informace o pracovních i životních podmínkách či osobní pohovory se zástupcem německých služeb zaměstnanosti v Annaberg-Buchholz. To vše nabídne účastníkům seminář, který se uskuteční dne 5. 5. 2015 na Krajském úřadě v Ostravě (ulice 28. října). Pořadatelem je evropská síť EURES při Úřadu práce ČR (ÚP ČR), EUROCENTRUM Ostrava a německá Agentur für Arbeit Annaberg-Buchholz.

Poradenský den zahájí ve 14.00 hodin seminář Michaela Schroetera z Agentur für Arbeit v Annaberg-Buchholz. Návštěvníci se v jeho rámci mimo jiné dozví, jak se ucházet o zaměstnání v Německu. „Pan Schroeter uchazečům nastíní, co mohou čekat u přijímacího pohovoru a co by měl obsahovat jejich životopis a motivační dopis, když žádají o práci v Německu.

Našim cílem je maximálně připravit zájemce na první kontakt s tamními zaměstnavateli, “ říká EURES poradkyně z Krajské pobočky ÚP ČR v Ostravě Mirka Matochová. Po přednášce budou následovat osobní pohovory, při kterých se jednotlivci mohou ucházet o volná pracovní místa v hotelnictví, gastronomii, ve zdravotnictví, v elektro a řemeslných oborech nebo třeba v nákladní dopravě. Dorozumívacími jazyky budou čeština a němčina. Uchazeči o zaměstnání by proto měli ovládat německý jazyk na komunikativní úrovni a přinést si s sebou životopis v němčině.

Z důvodů omezené kapacity je nutno se na akci předem registrovat. Zájemci se mohou hlásit na telefonním čísle 950 143 643, e-mailem na eures@ot.mpsv.cz nebo osobně na Krajské pobočce ÚP ČR v Ostravě u EURES poradce (ulice 30. dubna).

zdroj: MPSV