V dubnu začne rekonstrukce vnějšího okruhu Karviné

1. 4. 2015

Silnici III/4688 Karviná – vnější okruh čeká od 7. dubna do konce června letošního roku rekonstrukce, která si vyžádá podle předběžných odhadů zhruba 44 milionů korun, které budou hrazeny z Regionálního operačního programu. Rekonstrukcí a modernizací projde úsek silnice s délkou přes čtyři kilometry, týkající se ulic Havířská, Leonovova, Těreškovova a Kosmonautů.

Stavební práce budou probíhat po etapách z důvodu průjezdu autobusových linek, s úplným vyloučením automobilové dopravy v místech prací. Výjimkou bude I. etapa, kdy proběhne výstavba nové okružní křižovatky a v rozsahu přibližně deseti dní bude vyloučena veškerá doprava včetně autobusové.

Investor, zástupci města i zhotovitel jsou si vědomi souvisejících nepříjemných dopadů stavby na život ve městě, a proto se snaží společným postupem zmírnit negativní vlivy na občany a podnikatelské subjekty. Vzhledem k uspořádání stávající silniční sítě a po zvážení všech možností co nejkratší realizace opravy, byl nalezen nejvhodnější technický způsob řešení objížděk, o kterých budou občané podrobně informováni na webových stránkách města a správy silnic. Realizaci této náročné stavby mohou řidiči podpořit zejména kázní a striktním dodržováním všech dopravně organizačních pokynů.

Vzhledem k tomu, že tato rozsáhlá stavba zkomplikuje dopravu ve městě Karviná, již nyní žádáme řidiče o trpělivost, shovívavost a podporu této nutné rekonstrukce silničního okruhu, která je nezbytná pro zdárný průběh celého projektu.

zdroj: verejna-sprava.kr-moravskoslezsky.c