V Karviné budují díky Nadaci OKD nové hřiště pro workout

26. 9. 2014

nokd.jpgWorkout je sport, který si získává čím dál více příznivců zejména z řad mladých lidí, a má v Karviné silnou členskou základnu. Jde v něm především o posilování s vlastním tělem a prvky akrobacie. Město se těmto sportovcům rozhodlo s podporou Nadace OKD postavit speciální hřiště, na němž budou moci cvičit a trénovat své dovednosti. Díky tomu si workout jistě najde řadu nových nadšenců toužících prověřit a rozvinout vlastní fyzické možnosti.

Projekt s názvem Workout Karviná podpořila Nadace OKD částkou 350 000 korun ve svém programu Pro budoucnost. Jeho vznik však iniciovala skupina mladých karvinských sportovců, kteří se sdružují pod názvem Workout Karviná a doposud mohli své aktivity provozovat pouze v tělocvičnách základních škol. Hřiště vzniká v Karviné-Mizerově, u lesoparku Dubina, hotovo by mělo být na podzim letošního roku. „Oddíl Workout Karviná má přes dvacet aktivně cvičících členů a dále se rozrůstá. Jsme velmi aktivní, již dva roky veřejně vystupujeme a představujeme tento sport žákům škol. Naším cílem je, aby měli všichni mladí lidé možnost plnohodnotně si zacvičit s vlastní vahou svého těla, zdarma a pod širým nebem. Spolupráce s městem je dobrá, snaží se nám vyjít vstříc a pomoct, jak jen to je možné,“ říká Lukáš Strouhal z oddílu Workout Karviná.
Město Karviná iniciativu mladých uvítalo a výstavbu hřiště podpořilo. „Každé smysluplné využití volného času mladých je skvělé a tady jsou oni sami hybateli projektu – budou mít to, co si přáli a na čem se svou prací sami podílejí. Workout je relativně nová aktivita a doplní už existující možnosti pro mladé v Karviné,“ chválí sportovce primátor Tomáš Hanzel.

V současné době probíhá stavba areálu, který buduje odborná firma. Do práce se ale ve svém volném čase zapojují také samotní členové místního workoutového oddílu.

„Podpořili jsme projekt Workout Karviná, protože věříme, že přispěje k aktivnímu využívání volného času karvinské mládeže. Workout je v ČR v rozkvětu a jsme rádi, že i v našem regionu si získal tento sport takovou oblibu. Především v Karviné počet workoutistů rychle roste a vlastní venkovní hřiště jim doposud chybělo. A ceníme si také toho, že se mladí lidé nebojí přidat ruku k dílu a pasivně nečekají, že jim někdo vše připraví od začátku do konce a oni toho budou moci pouze využívat. Chceme vést mladé lidi k aktivitě a pocitu odpovědnosti. Ten nejlépe pocítí tehdy, když je stavba areálu bude stát vlastní volný čas a nemalé úsilí. Jen tak ho budou považovat za svůj a odpovídajícím způsobem se o něj starat,“ říká ředitel Nadace OKD Martin Olša.

p1100278.jpg

p1100284.jpg