V Praze jednalo Grémium ČSSD se zástupci největší odborové centrály

13. 7. 2015

ČSSD přizvala odbory k práci na nové programové vizi pro ČR
V Poslanecké sněmovně v Praze v pátek jednali členové Grémia vládní ČSSD a zástupci Českomoravské konfederace odborových svazů o další spolupráci zejména v období do parlamentních voleb. Předseda ČSSD a premiér vlády Bohuslav Sobotka přizval odboráře k tvorbě nové vize pro Českou republiku, která by měla být ideovým programem ČSSD před krajskými a parlamentními volbami.

„Naší prioritou v této vizi by měla být práce a lidi práce tak, jak tomu bylo i v minulosti. Hledáme však i nové náměty a tady by nám mohli pomoci zástupci zaměstnanců, tedy odboráři, které považujeme a budeme považovat za nejbližší partnery. Máme zájem na stále odezvě. Pokud budete mít připomínky k naši práci, nebo návrhy, obraťte se na nás,“ vyzval přítomné předsedy a předsedkyně odborových svazů Bohuslav Sobotka.

„Viděl jsem už mnoho vizí, minulých i současných. Mezi těmi všemi jsem však postrádal a postrádám vizi pro zaměstnance, pro lidi práce, pro občany Česka. Proto vítám pozvánky ke spolupráci a určitě ji využijeme,“ řekl předseda ČMKOS Josef Středula.

V další části programu předsedové odborových svazů diskutovali s členy Grémia a ministry za ČSSD o problémech, které je třeba urgentně řešit. Odboráři ocenili, že úroveň sociálního dialogu za vlády premiéra Sobotky je vysoká a nenese srovnání s minulými vládami, na čemž má i osobní zásluhu právě premiér. ČSSD. V diskusi vystoupili s náměty předsedové odborových svazů Stanislav Antoniv, Dagmar Žitníková, Renata Burianová, Jan Sábel, Luboš Pomajbík, Zdeněk Oberreiter a další.

Premiér Sobotka přislíbil, že ČSSD bude pracovat na urychleném řešení nadnesených problémů a společně s předsedou Josefem Středulou dojednali další podobné pracovní setkání.

img_2334_th.jpg

Záběr ze společného jednání Grémia ČSSD a vedení ČMKOS