Vedení NWR a OKD oslovilo zaměstnance

21. 12. 2015

nwrokd.jpg

Vážení kolegové, společnost OKD a její mateřská společnost NWR byly v poslední době často zmiňovány v médiích, což se v nadcházejících dnech ještě zintenzivní.

Proto považujeme za nezbytné, abychom vás my, zástupci managementu, přímo oslovili.

Víte, že současné tržní podmínky jsou v hornictví velmi náročné a v dohledné době neočekáváme jejich výrazné zlepšení. To se týká i situace přímo v našem regionu. Proto, jak jsme už ostatně uvedli 19. listopadu spolu se zveřejněnými výsledky hospodaření za 3. čtvrtletí 2015, budeme muset učinit zásadní změny, abychom zajistili co možná nejlepší výsledek pro všechny zúčastněné strany. Tedy i pro vás, naše zaměstnance.

V pátek jsme vydali tiskovou zprávu, která obsahuje některé konkrétní provozní a finanční informace. Ty jednoznačně svědčící o tom, v jak obtížné pozici se nacházíme.

Proč zveřejňujeme tak neutěšené plány? Důvodem je to, abychom si všichni uvědomili závažnost tržních podmínek, kterým naše odvětví musí čelit. Velké úsilí, které jsme věnovali zvýšení efektivity našich provozů a snížení všech nákladů, není bohužel dostatečné. Proto musíme učinit další závažná rozhodnutí a zcela zodpovědně stanovit, které ze ztrátových dolů budou uzavřeny, do kdy a zda můžeme zaručit správné sociální podmínky pro všechny odcházející zaměstnance.

Máme před sebou ještě hodně práce, abychom dosáhli co nejlepšího výsledku, a naši investoři spolu s vládou s námi budou muset konstruktivně spolupracovat.

V současné době vyvíjíme maximální úsilí, abychom zodpovědně zajistili restrukturalizační podmínky v souvislosti s případným naprosto nevyhnutelným uzavíráním vybraných dolů. Zcela zodpovědně si totiž musíme říct, že některé šachty OKD už opravdu nemohou dále pokračovat ve své činnosti a ve stávajícím režimu.

Jsme připraveni úzce spolupracovat s vašimi zástupci a pravidelně vás rovněž budeme informovat o všech případných změnách.

Pokud budete mít jakékoliv připomínky, dotazy nebo obavy, prosím, obracejte se na své nadřízené, případně nám svoje dotazy posílejte na email: otazky@okd.cz.

Na nejčastěji otázky se pokusíme průběžně odpovídat v týdeníku Horník.

Vedení NWR a OKD

zdroj: OKD a.s.