Vláda zahajuje výjezdní zasedání

15. 7. 2015

Kabinet premiéra Bohuslava Sobotky plánuje v letošním roce uspořádat tři výjezdní zasedání v krajích České republiky. Na první zamíří vláda do Moravskoslezského kraje už ve středu 22. července 2015. Už v pátek 17.7. 2015, ale navštíví Moravskoslezský kraj ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Ten se mimo jiné setká i se zástupci vedení OKD a zástupci odborů.

„První výjezdní zasedání vlády bude v Moravskoslezském kraji, tedy regionu s vysokou nezaměstnaností a velkými sociálními problémy. Na jednání přímo v kraji budeme řešit otázku zaměstnanosti a opatření pro vytváření nových pracovních míst v situaci, kdy prožíváme útlum hornictví. Dalším tématem, které je důležité pro všechny občany, kteří zde žijí, je kvalita ovzduší. Naším cílem je jeho výrazné zlepšení, pomoci by zde měly finance v rámci operačních programů fondů EU. Třetí důležité téma je dopravní infrastruktura. Prioritou vlády je podpořit investice do řady staveb, ať už jde o silnice či železnice. Počítám s tím, že během výjezdního zasedání budeme jednat rovněž s představiteli kraje a zástupci krajské tripartity,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Program výjezdního jednání vlády v Moravskoslezském kraji:

Jednání vlády
10:00 hod. – příjezd členů vlády ke Krajskému úřadu Moravskoslezského kraje (doprava z Prahy do Ostravy a zpět bude probíhat vlakem)
10:30 hod. – zahájení výjezdního zasedání vlády ČR
následně – zasedání vlády ČR společně s Radou Moravskoslezského kraje
následně – zasedání vlády ČR
následně – tisková konference

Odpolední program
14:00 hod. – pracovní oběd členů vlády ČR s Radou Moravskoslezského kraje, zástupci krajské tripartity a primátory statutárních měst Moravskoslezského kraje
16:15 hod. – prohlídka Národního superpočítačového centra na Vysoké škole báňské – Technické univerzitě Ostrava
17:40 hod. – prohlídka Výzkumného energetického centra na Vysoké škole báňské – Technické univerzitě Ostrava

zdroj:verejna-sprava.kr-moravskoslezsky.cz