Z nadačních peněz pořídí město další workout hřiště a nové atrakce na zámku

20. 5. 2015

Letos v létě bude v lesoparku Dubina v Karviné-Hranicích vybudováno další hřiště pro workout, v těsném sousedství stávajícího hřiště, které bylo otevřeno vloni na podzim. Na projekt s názvem „Rozšíření workout hřiště“ obdrží město dotaci ve výši 300 tisíc korun.

„Díky finančním příspěvku tak dojde k rozšíření stávajícího workout hřiště poblíž lesoparku Dubina. Důvodem je vysoký zájem veřejnosti o provádění fyzického cvičení na čerstvém vzduchu,“ uvedl náměstek primátora Lukáš Raszyk. „Dopadovou plochu budou tvořit opět pryžové desky na betonové desce a jako cvičební prvky byly navrženy 2 cvičební sestavy z hrazd, bradel, žebřin a lavic. Po dokončení výstavby nového hřiště se počítá také s úpravou okolního terénu,“ doplnil náměstek Raszyk.

Statutární město Karviná obdrželo na výstavbu hřiště dotaci z Programu Pro region Nadace OKD. Jedná se o projekt „Rozšíření workout hřiště“.
Nadace OKD také poskytne peníze na projekt s názvem „Otevřte 13. komnatu“. Na tento projekt obdrží město dotaci ve výši 100 tisíc korun za účelem vytvoření nového prohlídkového okruhu na zámku Fryštát. Tím dojde k ještě většímu zatraktivnění zámku pro návštěvníky.

autor: Mgr. Šárka Swiderová

zdroj:www.karvina.cz