Zmocněnec Cienciala předložil vládě zprávu o činnosti za rok 2014

18. 3. 2015

Na jednání vlády ČR dne 16.3. 2015 byla zařazena Zpráva o činnosti vládního zmocněnce pro Moravskoslezský a Ústecký kraj za rok 2014. Má čtyři hlavní části: Analýza situace v MSK a ÚK, Činnost kanceláře zmocněnce v roce 2014, Plán na rok 2015 a Návrhy a doporučení pro vládu ČR.

Předložená zpráva o činnosti zmocněnce vlády vychází z usnesení vlády ČR č. 952 z 11. 12. 2013, která ukládá ministru průmyslu a obchodu a zmocněnci informovat vládu každý rok o výkonu funkce zmocněnce a plnění vládou stanovených opatření při řešení negativního vývoje zaměstnanosti v Moravskoslezském kraji a v Ústeckém kraji a při řešení problémů spojených s revitalizací.

Zpráva má 55 stran a mapuje a popisuje činnost vládního zmocněnce v Moravskoslezském, Ústeckém i Karlovarském kraji v roce 2014, upozorňuje také na aktuální hrozby a informuje o plánech kanceláře zmocněnce pro rok 2015. Činnosti jsou rozděleny podle prioritních témat, kterými se zmocněnec zabýval. V závěru zmocněnec navrhuje opatření zařazená do 12 tematických okruhů, jejichž realizace přispěje k řešení hospodářského znevýhodnění daného území.

Zpráva zmocněnce za rok 2014 k nahlédnutí ZDE

dsc_0373.jpg

doc. Ing. Jiří Cienciala, CSc. zmocněnec vlády pro MSK a ÚK při návštěvě na Dole Darkov (uprostřed)

zdroj: http://www.zmocnenecvlady.cz/