Zóna Vagónka bude na jaře připravená

25. 3. 2015

Na Vagónce na okraji Karviné je rušno, město čistí průmyslovou zónu, aby ji mohlo nabídnout investorům. Dělníci odstraňují pokácené stromy, náletové dřeviny a keře nebo pařezy. Stromy pro město vykáceli hasiči. Běží odklizení černých skládek - suti, komunálního odpadu. Je nutné odstranit zbytky po tamních domech, zbouraných v roce 2011 – žumpy, šachty, základy domů, zbytky hospodářských stavení.

Následovat bude srovnání terénu, odstranění zbytků asfaltové cesty.
Územní plán umožňoval donedávna na Vagónce výjimku pro bydlení, oblast je ale určená k podnikání, proto město před časem nechalo 9 domů zbourat (jistě si najdete- město se tak zbavilo i problémů, které kolem bydlení v lokalitě byly). Nyní už město má signály o zájmu postavit v zóně například malé haly pro výrobu. „My už zónu nabízíme pro střední a menší podnikání. Chceme ji ale nejdříve vyčistit. Je to opět další krok ke zvýšení zaměstnanosti přímo ve městě,“ shrnul náměstek primátora Jan Wolf.

Do konce března bude z Vagónky odvezeno téměř 12 tisíc tun materiálu na skládku, pokud práce nezhatí počasí, bude zóna v dubnu připravená.

dsc_0014.jpg

autor: Šárka Swiderová