11. Sněm Sdružení hornických odborů

8. 9. 2017

Dnes se na Dole ČSA v Karviné konal 11. Sněm Sdružení hornických odborů (SHO). Sněmu se zúčastnilo celkem 52 z 59 pozvaných delegátů ze všech závodů OKD a 11 hostů. Sněm řídil předseda odborů Dolu ČSM Štefan Pintér a po zahájení se ujal slova předseda SHO Jaromír Pytlík. Ten zhodnotil práci odborů za předešlé období a zároveň oznámil, že rezignuje na funkci předsedy SHO a na funkci místopředsedy OS PHGN.

Dále byly předneseny zprávy o hospodaření, zpráva revizní komise. Následně se ujal slova předseda OS PHGN Jan Sábel a Rostislav Palička. Následovala diskuse a vystoupení několika delegátů.

Hlavními body programu Sněmu byla volba nové Revizní komise na další čtyřleté období a volba předsedy SHO. Do nové Revizní komise byly zvoleny : Milena Bachratá, Květoslava Drobiszová, Melánie Faranová, Taťána Karkošková, Milada Kračmarová a Marta Milchová. Schválen byl také rozpočet na rok 2018.

Do funkce předsedy SHO na další 4-leté období, od 1.11.2017, byl hlasováním zvolen současný předseda  ZO OS PHGN Dolu Paskov Rostislav Palička.

Rostislav Palička (47 let) nastoupil do společnosti OKD v  roce 1988 na Důl Ostrava. Od roku 1990 pak pracoval na Dole Paskov a od roku 1997 doposud na Důl Staříč (přejmenovaný na Důl Paskov).
Pracovní pozice: 1988 -1996 horník příprav, 1996 - 2012 hlavní předák razicího kolektivu, od roku 2012 předseda ZO OS PHGN Dolu Paskov.

dsc_2536.jpg

Zleva Jaromír Pytlík, Jan Sábel a nový předseda SHO Rostislav Palička