OKD zahajuje proces hledání strategického investora

2. 11. 2016

Management těžařské společnosti během několika dnů zahájí plánovaný proces, v rámci kterého chce oslovit potenciální investory s cílem najít pro OKD strategického partnera. Jedná se o jednu z klíčových fází připravovaného reorganizačního procesu společnosti. Od strategického partnera se očekává, že bude pokračovat v provozování OKD a po ukončení činnosti jednotlivých dolů rovněž zajistí financování následného útlumu.

„V rámci otevřeného transparentního procesu, který bude trvat několik měsíců, chceme oslovit nejenom domácí, ale i zahraniční firmy. K tomuto účelu představenstvo na svém jednání 25. října schválilo potřebné dokumenty, z nichž část začneme distribuovat potenciálním zájemcům s největší pravděpodobností už tento týden,“ uvedl výkonný ředitel a člen představenstva Antonín Klimša.

Další postup bude záviset na míře zájmu ze strany oslovených investorů a na obsahu nabídkových dokumentů, které tito investoři předloží. První průběžné výsledky nabídkového procesu s ohledem na nastavený časový harmonogram očekává management OKD na přelomu letošního a příštího roku.

zdroj: OKD a.s.