Stávková pohotovost na Dole Paskov

23. 2. 2016

Závodní výbor OS PHGN Dolu Paskov na svém zasedání rozhodl o vyhlášení stávkové pohotovosti od 23.února 2016 do 30.dubna 2016.

Důvodem pro vyhlášení stávkové pohotovosti jsou kroky vedení OKD, a.s. směřující k trvalému uzavření Dolu Paskov. Tyto kroky jsou bohužel vedeny bez rozhodnutí představenstva OKD, a.s. o definitivním uzavření Dolu Paskov, které je podmínkou pro vznik uplatnění práv zaměstnanců ze sociálního programu.

Naším cílem je vyřešit situaci sociálně smírnou cestou do 30.4.2016, kdy v tomto čase bude již nutné řešit zaměstnance úseků příprav a ostatních návazných činností.

V případě neobnovení stávajícího sociálního programu nebo neuzavření dohody o jiné formě uspokojení odůvodněných požadavků zaměstnanců do 30. dubna 2016, budou ze strany odborové organizace přijaty další kroky v souladu se zákony této země včetně případné „stávky za účelem obrany jiných hospodářských a sociálních zájmů zaměstnanců u jejich zaměstnavatele”.

Zaměstnanci na Dole Paskov pracují již od roku 2013 v naprosté nejistotě a pracovní atmosféra mezi zaměstnanci se stále zhoršuje. Žádáme proto ze strany vedení a představenstva OKD, a.s. o urychlené řešení situace na Dole Paskov.

Rostislav Palička předseda ZV OS PHGN Dolu Paskov