Výbor BOZP kontroloval ČSA

7. 5. 2015

Po kontrole státní báňské správy na lokalitě Karviná Důlního závodu 1, která proběhla 21.dubna v rámci specializované prověrky OBÚ na protiotřesovou prevenci, zkontrolovali stav bezpečnosti pracovišť lokality Karviná DZ-1 dne 28.4. také odboráři - jednak při své kontrole Výborem pro BOZP a také veřejnou prověrkou BOZP, jež proběhla ve stejném termínu na zbývajících pracovištích. Výbor pro BOZP si vybral pracoviště lokality ČSA – 3 ražby a 1 přibírku.

Kontroly se účastnili zástupci OS PHGN - svazový inspektor Ing.Vladimír Potomák, závodní inspektoři : z DZ – 1 - / Darkova / Vítězslav Sznapka, „domácí“ ZIBP Aleš Štětka a z DZ – 3 / Paskov / Jindřich Lettovský. Dále se zúčastnil zástupce OBÚ Ostrava Ing.Petr Oborný, zástupce KHS Tomáš Skulina a zástupci zaměstnavatele z OKD Ing.Pavel Zajíček, Ing. Petr Svrčina a Ing.Ladislav Rožnai a zástupci zaměstnavatele z důlního závodu 1, včetně ředitele a závodního dolu.
Výbor pro BOZP byl při ranním rozdělení tras seznámen se současnou situací v BOZP, se stavem úrazovosti na důlním závodě i se stavem pracovišť vybraných ke kontrole.

Hlavní zaměření kontroly bylo na všeobecnou bezpečnost práce.

Na kontrolovaných trasách byly zjištěny 4 závady méně závažného charakteru. Stav jednotlivých tras a oblastí byl konzultován v závěru kontrolního dne na společném vyhodnocení, byla přednesena i doporučení ze strany kontrolujících a řešené připomínky zaměstnanců. Celkově bylo konstatováno, že nebyly shledány zásadní závady a podle stavu kontrolovaných tras mohl Výbor pro BOZP vyjádřit opět slušnou připravenost pracovišť pro tuto prověrku.

dsc_0708.jpg

autor:SIBP Ing.Vladimír Potomák