Výbor pro BOZP kontroloval "Armádu"

14. 5. 2014

Výbor pro BOZP si na svou kontrolu dne 29.dubna 2014 vybral pracoviště lokality ČSA Závodu Důl Karviná. Ke kontrole bylo vybráno 6 tras – 2 poruby, 3 čelby a povrchová pracoviště. Tato kontrola byla součástí veřejné prověrky BOZP, probíhající na celém Závodě Důl Karviná.

Kontroly všech pracovišť, jak v rámci Výboru pro BOZP, tak i dalších pracovišť kontrolovaných v rámci veřejné prověrky, se zúčastnilo 24 zástupců odborů a na 50 THP , zkontrolováno bylo celkem 24 pracovišť.
Samotné kontroly Výboru pro BOZP se účastnili zástupci OS PHGN - svazoví inspektoři Ing.Vladimír Potomák a Ing.Ivo Kavka, závodní inspektoři : z Dolu Darkov Víťa Sznapka a Tonda Kodenko, z Dolu ČSM Radovan Kampf, z SC OKD Bc.Monika Němcová a „domácí“ ZIBP Jiří Waloszek. Dále se zúčastnil zástupce OBÚ Ostrava Ing.Petr Oborný, zástupce KHS Tomáš Skulina, zástupci zaměstnavatele z OKD Ing.Pavel Beránek, Ing.Petr Svrčina a Ing.Ladislav Rožnai a zástupci zaměstnavatele ze Závodu Důl Karviná v čele s náměstkem pro BOZP Ing Miroslavem Konečným a zástupci kontrolovaných dodavatelských organizací. Celkem se na kontrole Výboru pro BOZP podílelo 26 kontrolujících a zodpovědných zaměstnanců.
Výbor pro BOZP byl při ranním rozdělení tras seznámen se současnou situací v BOZP, se stavem úrazovosti na Závodě Důl Karviná i s výrobní situací.
Hlavní zaměření kontroly bylo na všeobecnou bezpečnost práce, dodržování protipožárních opatření, stav cest pro chůzi a nošení a používání osobních ochranných pracovních prostředků.

Na kontrolovaných trasách bylo zjištěno v dole celkem 14 závad a na povrchu 9 závad. Stav jednotlivých tras a oblastí byl konzultován v závěru kontrolního dne na společném vyhodnocení, byla přednesena doporučení ze strany kontrolujících a rozebrány jednotlivé zjištěné závady. O odstranění závad a přijatých opatření bude OS PHGN Závodem Důl Karviná písemně informován.

autor: Ing.Vladimír Potomák