Výbor zkontroloval Lazy

4. 12. 2014

Výbor pro BOZP si pro svou kontrolu dne 19.11.2014 vybral pracoviště lokality Lazy Závodu Důl Karviná.. Ke kontrole bylo vybráno 5 tras – porub, 2 ražby, důlní provozovny a úpravna.

Kontroly se účastnili zástupci OS PHGN - svazový inspektor Ing.Vladimír Potomák, dále závodní inspektoři : ze Závodu Důl Karviná Aleš Štětka a Jaroslav Pavlištík, ze Závodu Důl Paskov Jindřich Lettovský a ze Závodu Důl ČSM Jiří Fila. Za OBÚ se dále účastnil Ing.Roman Šmíd, z Krajské hygienické stanice Tomáš Skulina a za útvar BOZP OKD pak Ing,Pavel Beránek a zástupci zaměstnavatele ze Závodu Důl Karviná. Celkově se tak kontroly zúčastnilo 18 techniků.

Výbor pro BOZP byl při ranním rozdělení tras seznámen se současnou nepříznivou situací v BOZP, se stavem úrazovosti na Závodě Důl Karviná i se stavem pracovišť na lokalitě Lazy, vybraných ke kontrole.
Hlavní zaměření kontroly bylo na všeobecnou bezpečnost práce.

Na kontrolovaných trasách byly zjištěny celkem 4 závady méně závažného charakteru, jež se týkaly pásových dopravníků, zajištění důlního díla a osvětlení. Stav jednotlivých tras a oblastí byl konzultován v závěru kontrolního dne na společném vyhodnocení, byla přednesena i doporučení ze strany kontrolujících. Opětovně bylo konstatováno, že nebyly shledány zásadní závady. Podle stavu kontrolovaných tras tak mohl Výbor pro BOZP konstatovat , že pokud je odborová kontrola prostřednictvím Výboru pro BOZP nahlášena v předstihu, vybraná pracoviště jsou na ni slušně připravena.

dsc_0826.jpg

autor: SIBP Ing.Vladimír Potomák