Výbor pro BOZP kontroloval Paskov

5. 4. 2014

Výbor pro BOZP si pro svou kontrolu dne 26.3.2014 vybral pracoviště Závodu Důl Paskov. Ke kontrole bylo vybráno 5 tras – 1 porub, 3 čelby a provoz úpravny.

Kontroly se účastnili zástupci OS PHGN - svazový inspektor Ing.Vladimír Potomák, dále závodní inspektoři : ze Závodu Důl Darkov Vítězslav Sznapka, ze Závodu Důl ČSM Radovan Kampf, ze Závodu Důl Karviná Jiří Waloszek, za povrch OKD Bc.Monika Němcová a „domácí“ ZIBP Petr Vavroš a Jindřich Lettovský. Dále se zúčastnil zástupce OBÚ Ostrava Ing.Ivo Staněk, zástupce KHS Ing.Miroslav Golúch a zástupci zaměstnavatele z OKD Ing.Pavel Zajíček, Ing. Petr Svrčina a Ing.Pavel Beránek a zástupci zaměstnavatele ze Závodu Důl Paskov v čele s ředitelem Ing.Zbigniewem Janowskim.
Výbor pro BOZP byl při ranním rozdělení tras seznámen se současnou situací v BOZP, se stavem úrazovosti na Závodě Důl Paskov, s výhledem Závodu Důl Paskov i se stavem pracovišť vybraných ke kontrole.
Hlavní zaměření kontroly bylo na používání osobních ochranných pracovních prostředků.

Kontrola Výboru pro bezpečnost je hlášena v dostatečném předstihu na to, aby pracoviště byla ve stavu, kdy by neměly být zjištěny žádné závady. Na Závodě Důl Paskov se to téměř podařilo. Na kontrolovaných trasách byly zjištěny jen 2 závady méně závažného charakteru – v jednom případě voda na počvě v úseku 10 m, v druhém případě nedostatečný volný prostor u elektro zařízení pro obsluhu a údržbu. Stav jednotlivých tras a oblastí byl konzultován v závěru kontrolního dne na společném vyhodnocení. V nošení ochranných pomůcek nebylo zjištěno závad. Výbor pro BOZP mohl konstatovat slušnou připravenost pracovišť pro tuto prověrku.

SIBP Ing.Vladimír Potomák